Doprajte si dokonalú dovolenku pri Baltskom mori! Ubytujete sa v Hoteli Aqua House, odkiaľ to budete mať len 300 m na pláž a 170 m k parádnemu aquaparku. Tešiť sa môžete na moderné izby, výdatné raňajky formou bufetu a pestré možnosti vyžitia pre malých aj veľkých. Na dosah navyše budete mať nielen zaujímavé miesta v meste Sopot, ale aj obľúbený Gdansk alebo Gdyňa.

O ubytovaní

Hotel Aqua House sa nachádza na baltskom pobreží, v poľskom meste Sopot, ktoré je súčasťou tzv. Trojmestia – metropolitnej oblasti miest Gdansk, Gdyňa a Sopot. Lokalita je ideálna na dovolenku s rodinou aj v páre, užijete si tu oddych, športy, výlety a množstvo ďalších aktivít v akomkoľvek ročnom období.

Veľkým lákadlom je tu jednoznačne kúpanie, ktoré si môžete dopriať po celý rok – v lete v Baltskom mori, ktorého breh je od hotela vzdialený len cca 300 m, a kedykoľvek cez rok v Aquaparku Sopot (170 m) s vnútornými aj vonkajšími bazénmi, vodnými atrakciami a luxusným saunovým svetom.

Vodné radovánky môžete doplniť príjemnými prechádzkami po meste, prejdite sa napríklad po najdlhšom móle pri Baltskom mori (2,2 km) či po preslávenej promenáde „Monciak“, kde uvidíte okrem iného Krivý dom (2,2 km) – stavbu ako z rozprávkových ilustrácií Jana Marcina Szancera a Pera Dahlberga alebo z návrhov od Gaudího.

Na dlhší výlet potom môžete vyraziť do neďalekého Gdansku (14,7 km), kde si môžete pozrieť baziliku Nanebovzatia Panny Márie, Kráľovskú kaplnku, unikátnu bránu Krantor a ďalšie krásne historické pamiatky. Keď sa vydáte na druhú stranu, dorazíte do Gdyne (7,6 km), kde nájdete morské akvárium, krásne móla či múzejnú loď Torpédoborec ORP Błyskawica.

More a pláže

Len 300 m od hotela nájdete piesočnú pláž Sopot, jednu z najznámejších v tejto oblasti. Poteší pozvoľným zostupom do mora a bazénikom so sladkou vodou pre deti. Nechýbajú stánky s občerstvením a požičovňa ležadiel či športového vybavenia. Navštíviť môžete aj obľúbené pláže v Gdansku – medzi najznámejšie patrí Brzeźno, alebo ďalšie piesočné pláže v Gdyni

Kde budete spať?

Tešiť sa môžete na útulnú, moderne vybavenú izbu ladenú do námorníckych farieb. Každá izba disponuje vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, televíziou, WiFi pripojením, varnou kanvicou a malou chladničkou.

  • Izba Standard je dvojlôžková, vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami a šatníkovou skriňou.

  • Apartmán ubytuje až 4 osoby a skladá sa zo samostatnej spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s rozkladacou pohovkou. Nechýba úložný nábytok.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli sa servírujú bohaté raňajky formou bufetu, z ktorého si vyberiete podľa chuti. V budove nájdete aj reštauráciu Zezowata Flondra, kde si pochutnáte predovšetkým na čerstvých rybách a špecialitách z grilu. Potešenie z jedla ešte umocní štýlový interiér a pestrá ponuka nápojov.

Kde budete relaxovať?

Na relaxáciu môžete využiť vonkajšiu odpočinkovú zónu s ležadlami a hojdacími sieťami, kde môžete v pokoji rozjímať v tieni vysokých stromov. V chladnejších dňoch zase oceníte vonkajšiu fínsku saunu s ochladzovacími vedrami.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je v hoteli a pri hoteli pripravená celá plejáda zábavných atrakcií. Vyblázni sa vo veľkej vnútornej herni s trampolínou, šmykľavkou a hračkami, na detskom ihrisku s pirátskou loďou, pieskoviskom, hojdačkami, kolotočom a šplhacími lanami alebo na veľkej nafukovacej šmykľavke.

Niečo naviac

Aktívni jedinci určite ocenia požičovňu paddleboardov a možnosť zapožičania palíc na Nordic Walking. Využiť môžete aj malé trávnaté ihrisko na futbal, volejbal a bedminton.

Hotel Aqua House

Hotel Aqua House

Zamkowa góra 21 , Sopot
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Aqua House Sp. z o.o. IČ: 382041224


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 70 Zł/noc - do 20 kg (vratná záloha 200 Zł)
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 40 Zł/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2 km
Vzdialenosť od mora
0,6 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
0,2 km

Tipy na výlet

Baltské more

Baltské more Tip na výlet

Široké, biele, piesočné pláže a v Poľsku? Áno, je to tak, Baltské more všetko toto ponúka. A ako bonus: bez dlhých radov slnečníkov a stoviek turistov. Kúsok od pláží navyše nájdete rozprávkové borovicové lesy, krásnu severskú architektúru a často aj bohatú históriu. A to všetko len cca 600 km od slovenských hraníc (v závislosti na východiskového bodu) za priaznivé ceny. Baltské more síce nie je tak teplé ako napríklad Jadran, cez leto má voda teplotu okolo 20 °C a tropické horúčavy tu príliš neočakávajte, teplota vzduchu býva obvykle okolo 25 °C . Skôr sa pripravte na vietor. Ak sa budete chcieť vydať na aktívnu dovolenku pri mori, vyberte sa do niektorých z pobaltských letovísk Gdynia, Kołobrzeg, Międzyzdroje alebo Sopoty a užite si skvelú symbiózu relaxu, nádherných miest s dychberúcej architektúry a výlety do prírody, zábavou i históriou. Navyše si odtiaľto ľahko môžete urobiť dlhší výlet loďou do Litvy, Lotyšska či Estónska.

Viac informácií
Mólo v Sopote
Mólo v Sopote
Mesto Gdansk
Mesto Gdansk
Katedrála v Gdansku
Katedrála v Gdansku