Objavte to NAJ z Chorvátska a získajte inšpiráciu na budúcu dovolenku na Jadrane!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli La Luna **** na ostrove Pag v Chorvátsku

Vydajte sa s Markétou, členkou tímu Travelking, do Chorvátska. Konkrétne do Hotela La Luna **** ležiaceho na ostrove Pag v severnej Dalmácii. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete!
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli La Luna **** na ostrove Pag v Chorvátsku

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 1. 6. 2024 - 3. 6. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli La Luna ****
  • Lokalitou ubytovania je: Chorvátsko
  • Cestovala som s: Manželom
  • Stravovanie: All inclusive
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Pag patrí k mojim obľúbeným chorvátskym ostrovom, a tak som mala veľkú radosť, že som sa na toto jedinečné miesto na začiatku letnej sezóny opäť vrátila. Na cestu sme sa vydali autom zo Splitu, a pretože som sa chcela vyhnúť plateniu mýta, zvolila som trasu mimo diaľnice. Podľa navigácie by cesta po diaľnici trvala 2:45 hodiny, zatiaľ čo mimo diaľnice 3:15, čo mi neprišlo ako veľký rozdiel. Výhodou ostrova Pag je, že je s pevninou spojený mostom, a tak nemusíte riešiť plavbu trajektom. Most vedie z južnej strany ostrova, zatiaľ čo hotel sa nachádza na jeho severnom cípe, a tak je potrebné prejsť cez celý Pag. Prvé ukazovatele na hotel som zaregistrovala už na pevnine (cca 80 km od cieľa). Okrem navigácie vás tak až do cieľa dovedie kvalitné značenie.

Ak by som išla z Česka, vybrala by som overenú trasu cez Rakúsko (Viedeň, Graz) a Slovinsko (Maribor). Do oboch krajín je nutné kúpiť diaľničnú známku, čo je možné pohodlne online za 8,6 € do Rakúska (na 1 deň) a za 15 € do Slovinska (na 7 dní). V Chorvátsku sa platia za prejazdené úseky diaľnice na mýtnych bránach (možné v hotovosti alebo kartou). Pri hlavnom chorvátskom meste Záhreb stačí prejsť z diaľnice A3 na A1, ktorá vedie prakticky ku všetkým letoviskám na pobreží Dalmácie a Kvarnerského zálivu. Na Pag sa dostanete tak, že po A1 pôjdete smerom na Zadar a tesne pred Zadarom pri mestečku Posedarje zídete na Pagský most (Paški most). Potom už stačí pokračovať smerom na mesto Novalja a potom Jakišnica.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pri hoteli je možné parkovať za poplatok. Cena za vonkajšie parkovacie miesto je 12 €/noc, v prípade garáže je to 15 € za noc. Predovšetkým pokiaľ sa na pobyt vydáte v letnej sezóne, odporúčam si parkovacie miesto pri hoteli vopred zarezervovať.

Kde sme sa ubytovali?

Pokiaľ sa na Pag chystáte prvýkrát, určite vás prekvapí jeho unikátna „mesačná krajina“, ktorú nenájdete nikde inde na území Chorvátska. Prvé zhruba 2/3 ostrova majú kamenistý a holý povrch, ktorý je miestami porastený vegetáciou. Okrem toho má Pag najčlenitejšie pobrežie zo všetkých jadranských ostrovov, takže ponúka obrovské množstvo zátok a pláží, ktoré môžete mať len pre seba. Hotel La Luna **** sa však v rámci ostrova nachádza na výnimočnom mieste - v oblasti s bujnou stredomorskou vegetáciou, ktorá začína kúsok pred obľúbeným letoviskom Novalja. Prostredie hotela je naozaj nádherné! Okrem krásnej prírody vás privíta aj malebná obec Jakišnica, ktorá vyzerá ako z katalógu! Snáď všetky domy v Jakišnici sú novopostavené či zrekonštruované a majú pekne upravené záhrady. Prvé, čo ma napadlo, keď sme dorazili do cieľa, bolo, že mi hotel pripadá ešte krajší ako na fotkách. Všetky priestory vo vnútri aj vonku boli dokonale čisté, upravené a skvele udržiavané. A hneď som vedela, že tento pobyt si skutočne užijeme!

Výborný prvý dojem umocnilo príjemné privítanie od recepčnej menom Lea. Povedala nám všetky dôležité informácie na pobyt a pomohla nám sa v areáli zorientovať. Dostali sme 2 kartičky od izby, 2 náramky na stravovanie v rámci all inclusive a 2 kartičky, ktoré slúžia ako záloha na požičanie osušky na pláž.

Dostali sme izbu Premium na 3. poschodí hotela. Izba bola priestranná a vybavená pohodlnou manželskou posteľou, dostatkom úložných priestorov, stolíkom s kresielkom a minibarom. Súčasťou bola aj vlastná kúpeľňa s toaletou, veľkým umývadlom a vaňou so sprchovou zástenou. K izbe prislúchal aj balkón so stolíkom a stoličkami, odkiaľ bol nádherný výhľad na tyrkysové more a protiľahlý ostrov Cres. Okrem čistoty a udržiavaných interiérov oceňujem, že bol v izbe perfektný pokoj.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytového balíčka bolo stravovanie formou all inclusive, čo zahŕňalo raňajky (7:00–10:00 hodín), obedy (12:00–14:00 hodín), popoludňajší snack (16:00–17:00 hodín) a večere (19:00–21:00 hodín) podávané v peknej reštaurácii s veľkou vonkajšou terasou s výhľadom na more. Pitie sme si mohli naliať sami počas stolovania v reštaurácii, a k tomu boli od 10:00 do 23:00 otvorené dva bary – hlavný bar neďaleko recepcie a plážový bar pri bazéne. Do all inclusive bola zahrnutá aj neobmedzená konzumácia nápojov: nealka, piva, vína, rôznych druhov likérov a kávy. A musím pochváliť, že pivo (Ožujsko) aj rozlievané víno boli kvalitné a vždy dobre vychladené. Pri bare bolo k dispozícii menu s prémiovými nápojmi, ktoré bolo možné si objednať na príplatok (celkom bežné ceny).

Raňajkový bufet bol bohatý a zahŕňal snáď všetko, čo si len ráno môžete priať: čerstvé pečivo, syry a údeniny, cereálie s mliekom či jogurtom, pečenú zeleninu, miešané vajíčka, ovocie a zeleninu a ďalšie pokrmy. K tomu sme si mohli dať čerstvé lievance či volské oká, ktoré pán kuchár pripravoval priamo pred nami. Na stolíku so sladkým boli výborné croissanty, domáce buchty a rôzne marmelády. Zaujalo ma, že k dispozícii boli rôzne druhy mlieka – okrem kravského aj niekoľko rastlinných alternatív (napr. sójové, mandľové a pod.). Z nápojov sme si mohli dať kávu či perlivé nápoje z automatu, čaju, ale aj pivo či víno.

Obedy aj večere boli na podobnej báze. Na bufetových stoloch boli rôzne mäsité jedlá a prílohy – napríklad pečené ryby, šalát z morských plodov, chrumkavý bôčik, kuracie stehná, hovädzí guláš, cestoviny s omáčkou a ďalšie. Nechýbala ani polievka (hovädzí vývar s rezancami) a šalátový bar s čerstvou zeleninou a rôznymi druhmi hotových šalátov, ktoré boli naozaj vynikajúce. Ako sladkú bodku sme si mohli dať niektorý z mini dezertov, čerstvé ovocie alebo zmrzlinu (4–5 druhov). Celkovo nám obedy a večere veľmi chutili. Ja osobne by som uvítala pestrejšiu ponuku vegetariánskych pokrmov, pretože preferujem bezmäsú stravu. Aj tak som sa ale vždy skvele najedla.

Od 16:00 do 17:00 hodín sa v reštaurácii servíroval popoludňajší snack. To bola ideálna príležitosť zahnať prípadný hlad, alebo zájsť s deťmi na skorú večeru. V ponuke boli napríklad hranolky či pečené zemiaky a mäsové guličky, cestoviny s paradajkovou omáčkou a zmrzlina.

Ako sme sa najedli v okolí?

Cestou do hotela sme sa naobedovali v slávnej syrárni Gligora, ktorá sídli v mestečku Kolan. Dali sme si syrovú doštičku pre 2 osoby a musím povedať, že sme mali čo robiť, aby sme to vôbec zjedli (a to sme naozaj jedáci). Najznámejší z miestnych syrov je Paški sir (Pagský syr), ktorý podľa oficiálnych rebríčkov patrí medzi 10 najlepších syrov na celom svete. Vyrába sa z mlieka ovečiek, ktoré sa na Pagu voľne pasú. Tráva a byliny, ktoré tvoria základ ich jedálnička, majú jedinečnú chuť a arómu vďaka kvapkám morskej vody, ktoré na ostrov pravidelne veje silný vietor „bora“. Pri syrárni je veľká reštaurácia s krásnym výhľadom a ďalej tu nájdete obchod s jedlými suvenírmi, ktorý rozhodne odporúčam navštíviť. Okrem znamenitých syrov tu nakúpite napríklad dalmatínsku sušenú šunku, miestne vína, gin z Istrie, figový džem a množstvo ďalších dobrôt.

Aká bola pláž pri hoteli?

Vďaka polohe priamo na pobreží, je to z ubytovania k moru doslova pár krokov. Hotel má svoju vlastnú betónovú pláž s ležadlami a slnečníkmi, ktoré sú pre hostí zadarmo. Vzhľadom na to, že sa hotel nachádza na samom okraji Jakišnice, je na pláži naozaj pokoj, a v dobe nášho pobytu sme na nej boli dokonca sami. Priamo pred hotelom je veľký vonkajší bazén a menší bazén pre deti s dostatkom ležadiel a slnečníkov okolo. Pri check ine sme dostali kartu, ktorá slúži ako záloha na osušky, ktoré si môžete požičať čisté aj niekoľkokrát za deň.

Pag je však aj miestom, kde si užijete báječné kúpanie v prírode. Jeho pobrežie je veľmi členité, a tak na ňom nájdete desiatky zátok, kde budete s troškou šťastia sami. Z hotela sa dá pešo dôjsť na pláže Krcalo, Slatina či Vajerna. Autom sa ľahko dostanete na najobľúbenejšie pláže na Pagu: Ručica, Šimuni, Bosana a ďalšie. Najznámejšia zo všetkých je Zrće Beach, ktorá okrem kúpania a vodných športov láka aj na nikdy nekončiacu zábavu v baroch a tanečných kluboch.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Na spodnom poschodí hotela sa nachádza moderné wellness centrum s veľkým vnútorným bazénom a vírivkou, ktoré môžete využiť nielen na relaxáciu, ale aj pri nepriaznivom počasí. Vďaka presklenej stene je z bazéna vidieť von, a zároveň je priestor veľmi presvetlený. Kúsok za bazénom sú k dispozícii 4 sauny (fínska, bylinková, parný kúpeľ a soľný parný kúpeľ). Najviac sa mi páčila relaxácia v parnom kúpeli so soľným peelingom. Po saunovaní je možné odpočívať na príjemne vyhriatych ležadlách. Počas letnej sezóny pôsobí v hoteli skúsená masérka z Indonézie, a to určite stojí za vyskúšanie.

Aké bolo v hoteli zázemie pre deti?

Hotel La Luna **** je skvelou voľbou pre rodiny s deťmi! Všetky typy izieb sú dostatočne priestranné aj v prípade využitia prísteliek. Zábava na deti čaká vo vnútornej herni, pri bazéne, na hotelovej pláži či na vonkajšom ihrisku s veľkou trampolínou a nafukovacím hradom. V lete hotel ponúka animačné programy pre malých aj veľkých hostí. Krásnu dovolenku si tu jednoducho užijú deti, rodičia aj starí rodičia.

Kam sa vydať na výlet?

  • Miestom, ktoré na Pagu rozhodne navštíviť, je za mňa Syráreň Gligora. Od pondelka do soboty je možné absolvovať exkurzie, ktoré začínajú o 11. a 13. hodine a stoja 10 € za osobu. Počas exkurzie sme sa zoznámili s výrobným procesom syra a nazreli sme do priestorov syrárne. Exkurzie sú iba v angličtine, ale nie je to nič zložité, takže ak viete aspoň základy angličtiny, určite to zvládnete. Potom sme v reštaurácii ochutnali niekoľko druhov miestneho syra a zastavili sme sa aj v obchodíku s delikatesami.
  • Pokiaľ vás lákajú tajomné miesta a prírodné divy, tak odporúčam Pagský trojuholník (Paški trokut). Ide o jedinečný úkaz v podobe plošiny v tvare trojuholníka s rozlohou asi 500 m². Kamene na povrchu sú tvarom i farbou odlišné od okolia, čo je podľa niektorých divom prírody, podľa iných dielom mimozemšťanov. K trojuholníku sa dostanete asi po pol hodine chôdze terénom medzi mestečkami Časka a Vidalići.
  • Krásna okružná červeno značená turistická trasa vedie z mestečka Metanja. Trasa meria asi 9 km a vedie cez členitú kamenistú krajinu, kde vám spoločnosť budú robiť voľne sa pasúce ovce. Trasa začína z jednej strany pri pláži Ručica, z druhej strany z futbalového ihriska.
  • Za ostrovnou metropolou Pag začína modro značená okružná trasa nazvaná Druhá strana Mesiaca (Druga strana Mjeseca). Názov trasy je výstižný, pretože si chvíľami budete naozaj pripadať ako v pustej mesačnej krajine! Späť do Pagu sa môžete vrátiť rovnakou cestou, alebo po modrej značke pokračovať cez hrebene nie príliš vysokých kopcov ako Ledenik a Sv. Juraj.
  • Krásne výhľady ponúka najvyššia hora na ostrove Sv. Vid (349 m n. m.), kam vedie červeno značený chodník z mestečka Kolan.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli La Luna ****

„Pobyt v Hoteli La Luna **** úplne prekonal moje očakávania v tom najlepšom slova zmysle. Hotel sa nachádza v najzelenšej časti ostrova Pag a všetky jeho priestory sú skvele udržiavané a dokonale čisté. V izbe s balkónom a výhľadom na more sme sa cítili ako doma a nič nám nechýbalo. Stravovanie vo forme all inclusive nemalo chybu - od rána do večera bol k dispozícii dostatok vynikajúceho jedla i pitia vrátane alkoholu. Hotel má krásnu pláž s ležadlami aj veľký vonkajší bazén, v dochádzkové vzdialenosti je navyše niekoľko pekných prírodných pláží. Miestom ako stvoreným na odpočinok je wellness so saunovým svetom, bazénom a vírivkou. Ostrov Pag je navyše miestom plným atraktívnych výletných cieľov, takže sa tam veľmi rada vraciam. Nabudúce pokojne znova do tohto hotela!“


👍 Pobyt v Hoteli La Luna **** bol osobne overený Markétou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 6. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň